Díjat kapott az elzavart romákról szóló [origo]-s videó

Vágólapra másolva!
Macskakaparásra hivatkozva utasították el a cigány kérdezőbiztosokat című videóriportjáért munkatársunk, Suri Szilvia kapta a Hégető Honorka alkotói díjat. A díjjal, amelyet az RTL Klub balesetben elhunyt riporterének emlékére hoztak létre, 2003 óta a kisebbségekkel foglalkozó legjobb alkotásokat jutalmazzák. A fődíjat Serdült Szilvia, az RTL Klub riportere kapta, és díjat kapott Dorogi Gabriella, a TV2 riportere is.
Vágólapra másolva!

Idén kilencedik alkalommal adták át a Hégető Honorka-díjat. Az elismerést az RTL Klub 2001-ben, autóbalesetben elhunyt riporternőjének emlékére létrehozott alapítvány ítéli oda minden évben a kisebbségekkel és a hátrányos helyzetűekkel foglalkozó legjobb riportok készítőinek.

2012-ben a fődíjat Serdült Szilvia, az RTL Klub riportere kapta Egy kilakoltatás három napja című riportjáért. Az alkotói díjat pedig megosztva Suri Szilvia, az [origo] munkatársa vehette át Macskakaparásra hivatkozva utasították el a cigány kérdezőbiztosokat című videóriportjáért, a másik díjazott Dorogi Gabriella, a TV2 riportere.

Az [origo] díjnyertes riportjában tavaly azt mutatta be, hogy Tarnaleleszen és több más településen elutasították a népszámlálási kérdezőbiztosnak jelentkező cigányokat a helyiek szerint. Többüknél arra hivatkoztak, hogy csúnyán írnak, ezért nem alkalmazzák őket, de a körjegyző szerint problémát jelent az is, hogy nem elég jó kiállásúak.