Híradó: Prostituáltakkal fizetett a Zóna Taxi vezetője

Veres István, a Citadella 4-u Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője 2002.12.06-án
Vágólapra másolva!
A Híradó értesülései szerint egy autóval, prostituáltakkal és 11 millió készpénzzel fizetett a reptéri vezetőknek a Zóna Taxi közel 700 millió forintos károkozással gyanúsított volt vezetője.
Vágólapra másolva!

Többek között örömlányokkal is fizetett a reptéri taxitender győztese 2009-ben a repteret üzemeltető cég több vezetőjének - állította meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a köztévé szerda esti Híradója. A hírműsor szerint az örömlányok állítólag egy budai hotelban szórakoztatták a Budapest Airport (BA) két vezetőjét 2009 nyarán, a prostituáltakat Veres István, a Zóna Taxi vezetője rendelte meg.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
A Zóna Taxi Társaság autói várakoznak a Liszt Ferenc repülőtéren

A kedden este őrizetbe vett cégvezetőt a Híradó szerint azzal gyanúsítják, hogy a lányokon kívül egy autót és 11 millió forint kenőpénzt is juttatott a Budapest Airport három akkori vezetőjének. A nyomozók szerint emellett Veres István három BA-vezetővel összejátszva folyamatosan megtévesztette a cég vezetését, amivel 671 millió forintos kárt okoztak a reptér üzemeltetőjének. A repülőtéri igazgatóság őrizetbe vette a BA volt jogi igazgatóját és helyettesét is, akikkel szemben a BKV-s megbízási szerződésekkel kapcsolatban már folyamatban van egy eljárás.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a köztévének azt mondta, kezdeményezték a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezését is. Papp Gábor, Veres István és a volt jogi igazgató ügyvédje pedig közölte, védencei tagadták, hogy bűncselekményt követtek volna el.

A Népszabadság kedden írta, hogy információi szerint őrizetbe vették a Zóna Taxi vezérigazgatójaként, korábbról a Citadellán épült illegális épület tulajdonosaként ismert Veres István vállalkozót a Zóna Taxi 2006-tól élő szerződésével kapcsolatos ügye miatt.