Lázár több gyereket engedne a bölcsődékbe

2012.05.24. 10:47

Ideiglenesen engedné az ellátott gyerekek számának növelését a bölcsődékben egy Lázár János által benyújtott törvényjavaslat.

Lázár János a gyermekvédelmi törvény és a költségvetés módosításával azt kezdeményezi, hogy a bölcsődében ellátottak száma időlegesen tíz százalékkal meghaladhassa az intézmény működési engedélyében meghatározott férőhelyek számát. A Fidesz frakcióvezetője ugyanakkor a parlamentnek csütörtökön benyújtott törvényjavaslatában kiköti, hogy éves átlagban a bölcsődék kihasználtsága nem lehet több száz százaléknál.

A politikus indoklásában arra hívta fel a figyelmet, a jelenlegi szabályozás lehetővé teszi, hogy a nappali, illetve a bentlakásos intézményi ellátást nyújtó intézményekben - kivéve a hajléktalanok nappali melegedőit - a tényleges férőhelyszám meghaladja a működési engedélyben meghatározottat. Ezt a lehetőséget terjesztené ki Lázár János a bölcsődékre, mondván, a létszámemelés biztosíthatja évközben minél több három évnél fiatalabb gyermek ellátását, gondozását.

KAPCSOLÓDÓ CIKK