Újabb tűzoltó tűnt el Hevesben

2012.05.24. 15:39

A hatvani tűzoltóparancsnok-helyettes márciusi eltűnése után kedden eltűnt a gyöngyösi tűzoltóparancsnok is. Tóth Józsefet kedd este életveszélyes állapotban találták meg, a márciusban eltűnt Futó Jánost továbbra is keresik. Az [origo] helyi forrásokból úgy értesült, hogy a parancsnoknak magánéleti és szakmai problémái voltak.

A hatvani tűzoltóparancsnok-helyettes után a gyöngyösi tűzoltóparancsnok is eltűnt; utóbbit életveszélyes állapotban Gyöngyöstarján határában találták meg - közölte a heol.hu Heves megyei hírportál csütörtökön. Soltész Bálint az ügy kapcsán annyit mondott az MTI-nek, a rendőrségen kedden jelentették be egy 45 éves gyöngyöstarjáni férfi eltűnését, akit még aznap este megtalálták a község határában. A férfi orvosi ellátásra szorult, ezért a rendőrök kihívták a mentőket - közölte a referens.

Az [origo] helyi tűzoltó forrásokból úgy értesült, hogy a parancsnoknak magánéleti és szakmai problémái voltak, de részleteket a tűzoltók nem árultak el. A helyi tűzoltóság szóvivője az [origo]-nak azt mondta, hogy a parancsnokot kórházban kezelik, az ügyet pedig hivatalos eljárás keretében vizsgálják.

A heol.hu úgy tudja, a rendőrségnek azt követően jelentették be Tóth József eltűnését, hogy nem érkezett meg a keddi állománygyűlésre. A férfit, aki valószínűleg öngyilkosságot kísérelt meg, életveszélyes állapotban találták meg a rendőrök Gyöngyöstarján határában, a sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba - értesült a heol.hu.

Heves megyében ezt megelőzően Futó János, a hatvani tűzoltóság parancsnok-helyettese tűnt el, aki március 20-án délelőtt, szolgálati ideje alatt távozott a hatvani tűzoltóság épületéből; kisétált az állománygyűlésről, és azóta sem adott magáról életjelet sem a családjának, sem a munkáltatójának.

A korábbi tervek szerint Futó Jánost a januárban életbe lépett katasztrófavédelmi törvény értelmében történt átszervezés alapján parancsnoknak nevezték volna ki, ám mivel március vége óta szolgálati feladatait nem látja el, a kinevezéséről felettesei nem hozhattak döntést, és mivel nem látja el munkáját, az állása is megszűnt. A legutolsó hírek szerint az alezredes eltűnése napján autóbusszal Budapestre utazott, de azóta senki nem látta.

KAPCSOLÓDÓ CIKK