Beach Club nyílik a bezárt Coke Club helyén Siófokon

Vágólapra másolva!
Új szórakozóhely nyílik a bezárt Coke Club helyén Siófokon, Beach Club néven. Az önkormányzat által kiírt pályázatot a Rise FM rádióadót működtető DJ Promotion alkotta konzorcium nyerte. Bár a Coke Club azért zárt be, mert 9-kor be kellett volna fejeznie minden zeneszolgáltatást, az új szórakozóhely a polgármester szerint éjfélig is zenélhet.
Vágólapra másolva!

Beach Club néven új arculattal, továbbra is az ifjúság igényeit kiszolgálva nyílik nyári szórakoztató központ Siófok Nagystrandján a Coke Club helyén, amelynek végleges bezárásáról egy hónapja döntött egy bírósági ítélet miatt a működtető - tájékoztatta Balázs Árpád, Siófok polgármestere az MTI-t pénteken.

A tavaly több mint 150 ezer vendéget fogadó Coke Club azért zárta be a kapuit tizenöt év után, mert a Fonyódi Városi Bíróság szezon előtt született ítélete értelmében a szórakozóhelynek este 9-kor be kellett volna fejeznie minden zeneszolgáltatást és 11-kor be kellett volna zárnia. A klubot az éjszakáig tartó hangos zenélés miatt perelték be, és bár az ítélet még nem volt jogerős, a Coca-Cola Magyarország Szolgáltató Kft. a jogkövető magatartás mellett döntött, nem vállalva fel semmiféle rizikót a jövőre nézve.

Balázs Árpád szerint az önkormányzat sajnálattal vette tudomásul az idei évre már érvényes szerződéssel rendelkező Coke Club ellehetetlenítését. Azért, hogy a nyaralók számára a megszokott színvonalú szórakozási lehetőséget biztosíthassák, a város strandüzemeltető cége zártkörű, meghívásos pályázatot írt ki a létesítmény további működtetésére. Ezt követően két érvényes pályázat közül választották ki győztesnek a Beach Club Konzorciumot.

A hajdani Coke Club szomszédságában szórakozóhelyet üzemeltető Balaton Tourism Kft., a városban több vendéglátó egységet is üzemeltető Sió Torony Kft., valamint a Rise FM rádióadót működtető DJ Promotion alkotta konzorcium új néven nyitja meg a tervek szerint június végén a régi-új szórakozóhelyet.

Balázs Árpád kiemelte, hogy a bírósági ítélet csak az előző üzemeltetőre, és nem a területre vonatkozott, így a Beach Club a tervek szerint éjfélig fog zenét szolgáltatni, kellő figyelmet fordítva a hangerő-korlátozás betartására. A számítások szerint az önkormányzatot semmiféle kár nem éri a Coke Club bezárása miatt, a területét a korábbinál is kedvezőbb kondíciókkal tudta bérbe adni - tette hozzá.