Öngyilkosságot kísérelt meg Battonya elítélt polgármestere

Vágólapra másolva!
Pénzbüntetésre ítélte a bíróság a 2008-as dinnyeblokád miatt, ezért gyógyszereket vett be Karsai József. Battonya polgármesterére egy búzatáblában találtak, majd maga hívta fel a mentőből a megyei lap munkatársát.
Vágólapra másolva!

Öngyilkosságot kísérelt meg csütörtökön este Karsai József, Battonya polgármestere, korábbi szocialista képviselő, akire egy búzaföldön talált rá két munkás. A polgármester ezt maga mondta el a Beol.hu megyei hírportál munkatársának, akit a mentőből hívott fel csütörtök este negyed nyolc után.

"Ötven szem gyógyszert vettem be. Lehet, hogy ezek az utolsó mondataim" - mondta a telefonba Karsai, aki nem tudta elviselni, hogy szerinte ártatlanul ítélte el a bíróság. A polgármestert hétfőn egymillió forint pénzbüntetésre ítélték kényszerítés kísérlete miatt, a 2008-as dinnyeblokádban játszott szerepéért.

2008 nyarán a Békés megyei dinnyetermelők Karsai vezetésével az alacsony felvásárlási árak ellen tiltakoztak, többek közt azzal, hogy kiborították az árut egy áruház parkolójába. Később a termelők blokád alá vonták azoknak a felvásárlóknak a telephelyeit, akik nem voltak hajlandók magasabb árat adni a dinnyéért. Ez történt Simonka György medgyesbodzási telephelyénél is, ő jelentette fel Karsait.

A parlament akkor nem függesztette fel a mentelmi jogát, de miután megszűnt a mandátuma, beidézték Budapestre, a Központi Nyomozó Főügyészségre, majd hétfőn a Battonyai Városi Bíróság bűnösnek találta. "Elvették a becsületem. Ilyen világban nem akarok élni, ahol ártatlanokat büntetnek meg. Sok mindent megéltem már, de olyan országban, ahol banánköztársaságot, diktatúrát építenek, nekem nincs mit keresnem" - mondta Karsai csütörtök este.