Kétmilliós jeggyel már meghallgatható Orbán köszöntője

Vágólapra másolva!
Egy május végi konferenciára olyan jegyeket árul a szervező Századvég Alapítvány, amelyekkel be lehet jutni egy exkluzív vacsorára, ahol Orbán Viktor köszöntőt mond. A legolcsóbb, cégeknek ajánlott jegy kétmillió forint, de ha valaki nem akar egyedül ücsörögni Orbán asztalánál, akkor legalább hárommilliót kell fizetnie - írja a hvg.hu. A Századvég szerint nem árulnak ilyen jegyeket.
Vágólapra másolva!

A kormány kétéves tevékenységét értékelő konferenciát rendez a Századvég Alapítvány május végén - írja a hvg.hu. A Századvég nagyvállalatoktól kér szponzorációs támogatást a rendezvényhez, öt-, három-, illetve kétmillió forintos csomagokat kínál. A rendezvényen a miniszterelnök zárt körű ebéden mond köszöntőt.

A Nemzeti érdek címet viselő eseményen a különböző árú szponzorációs csomagokhoz különböző szintű együttműködést ajánlanak. A hvg.hu úgy tudja, a szponzorációs megkereséseket bankok, energiaszolgáltatók, biztosítók és telefonszolgáltatók is megkapták.

Ötmillió forintért tíz jegyet adnak a rendezvényre, és hármat arra az ebédre, ahol Orbán beszél majd. A hárommilliós csomag 7 tiszteletjegyet és 2 VIP-belépőt tartalmaz, a kétmiliós 5, illetve 1 tiszteletjegyet.

A Századvég Alapítvány pénteken közleményben reagált a hvg.hu cikkére. A közlemény szerint valótlan, hogy a Századvég öt-, három-, illetve kétmillió forintos csomagokat kínál, és cserébe a miniszterelnök zártkörű ünnepi ebéden mond köszöntőt. A Századvég szerint Orbán a konferencián mond sajtónyilvános záróbeszédet.

A konferencia megnyitó beszédét a Századvég közleménye szerint Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár tartja, továbbá felszólal Schöpflin György EU képviselő, Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, és egy videóüzenetben George Pataki, New York állam volt kormányzója is. "Az eseményt egy ebéd követi amin minden előadó, így a miniszterelnök is jelen lesz" - zárul a közlemény.