Piaci pavilonok lángoltak Siófoknál

2012.05.27. 20:42

Piaci pavilonok tucatjai gyulladtak ki Siófok és Zamárdi között, hármas fokozatú riasztást rendeltek el, a tüzet vasárnap estére sikerült eloltani. A rendőrség szerint felmerült a gyújtogatás gyanúja.

Több tucatnyi üres piaci pavilon kapott lángra vasárnap Zamárdi Siófok felőli végénél, a 7-es számú főút mellett, a katasztrófavédelem hármas fokozatú riasztást rendelt el - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Páli Richárd elmondta, a bejelentés 17.30 körül érkezett arról, hogy a Kocsi Csárda melletti, piacnak használt területen üres pavilonok lángolnak. Mivel a tűz közeli épületeket is veszélyeztet, hármas fokozatú riasztást rendeltek el. A siófokiak mellett Veszprémből és Székesfehérvárról érkezett tűzoltók is részt vettek az oltásban. Vasárnap estére sikerült eloltani a tüzet.

A Somogy megyei katasztrófavédelem azt közölte, hogy a 4500 négyzetméteres üres piactéren - ahol időszakosan és csak részben működik piac - sikerült időben lokalizálni a lángokat, így a tűz nem terjedt tovább, nem okozott kárt a közeli épületekben.

Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az üggyel kapcsolatban annyit közölt, hogy felmerült a gyújtogatás gyanúja. Az ügy körülményeit a siófoki rendőrkapitányság vizsgálja.