A piros lámpa buktatta le a menekülő orgazdát

Vágólapra másolva!
Egy négy éve körözött orgazdát fogtak el a rendőrök Budapesten. A férfi menekülés közben rátámadt az őt üldöző rendőrökre, akik azért hajtottak utána, mert átment a piroson.
Vágólapra másolva!

Négy éve börtönbe kellett volna vonulnia annak a férfinak, aki szerda délután próbált elmenekülni az őt igazoltatni akaró rendőrök elől - derül ki a BRFK közleményéből. A 33 éves K. György a tilos jelzés ellenére hajtott át egy I. kerületi kereszteződésen. A szabálysértést észlelő kerületi rendőrök igazoltatni akarták, de a férfi menekülni kezdett az autójával.

A rendőrök több kilométeren keresztül üldözték. Végül a férfi megállt, kiszállt az autóból, és gyalog próbált tovább menekülni, de a rendőrök utolérték. A férfi ekkor a rendőrökre támadt, de a kiérkező erősítéssel együtt elfogták. Az elfogás során két intézkedő rendőr, valamint a menekülő férfi megsérült.

Személyazonosságának megállapítása során kiderült, hogy a K. György évek óta szerepel a körözési nyilvántartásban. 2008-ban kellett volna büntetés-végrehajtási intézetbe vonulnia orgazdaság miatt. K. György ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja le.