Újabb házak miatt gyanúsították meg Verók Istvánt

Vágólapra másolva!
Újabb ingatlanok áron aluli eladásával gyanúsították meg és hallgatták ki Verók István egykori VI. kerületi szocialista polgármestert. A teljes akkori kormánypárti frakció is gyanúsított az MTI információi szerint, az önkormányzatot a nyomozók szerint kétmilliárd forint kár érhette.
Vágólapra másolva!

Ismét gyanúsítottként hallgatta ki Verók István volt VI. kerületi polgármestert és az akkori önkormányzat teljes szocialista és szabad demokrata frakcióját, valamint három korábbi jegyzőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság - tudta meg az MTI.

Az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában este elhangzott: a gyanú szerint áron alul, versenyeztetés és részben értékbecslés nélkül adtak el három Andrássy úti ingatlant, valamint több, önkormányzati tulajdonban lévő tetőtéri lakást. A nyomozók szerint a 21 gyanúsított a szabálytalan ingatlanértékesítések előkészítésével, illetve megszavazásával több mint kétmilliárd forinttal károsította meg a VI. kerületi önkormányzatot.

A volt VI. kerületi MSZP-s polgármester és az előző önkormányzat szocialista, illetve szabaddemokrata tagjai ellen egy másik ingatlanügy miatt a bíróságon is folyik egy büntetőeljárás. Abban százmilliós károkozással vádolja őket az ügyészség. A VI. kerületi ingatlanügyekről szóló cikkeinket itt találja meg.