Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság vasárnap azt a két vezető beosztású rendőrt és két civilt, akiket a hét második felében korrupció gyanújával vettek őrizetbe.

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság vasárnap azt a két vezető beosztású rendőrt és két civilt, akiket a hét második felében korrupció gyanújával vettek őrizetbe - közölte egyikük ügyvédje a vasárnapi bírósági eljárás után újságírókkal a tárgyalóterem előtt. A hvg.hu korábbi közlése szerint Hopka Lajos, a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának vezetője és Kalmár Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályának vezetője ellen indult eljárás. A civilek egyike az éjszakai élet ismert figurája, V. László - írta a Magyar Nemzet.

A gyanúsítottakkal szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróság 30 napos időtartamra rendelte el a kényszerintézkedést szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás megnehezítése, a tanúk befolyásolásának veszélye miatt - mondta az MTI-nek V. László ügyvédje, Fodor János. A végzés nem jogerős, mert a bírósági döntés ellen az érintettek fellebbeztek.

A mintegy öt órán át tartott bírósági tárgyalás ideje alatt a fotósok, újságírók és operatőrök egy része a tárgyalóterem előtti folyosón, illetve a Pesti Központi Kerületi Bíróság Markó utcai épülete előtt és környékén várakozott. Szintén az épület előtt álltak az őrizetben lévő rendőrök hozzátartozói, akik az újságírókra tettek megjegyzéseket a bűnügyről szóló tudósítások, beszámolók miatt.

A Központi Nyomozó Főügyészség még péntek reggel tájékoztatta az MTI-t arról, hogy őrizetbe vettek négy embert, köztük két vezető beosztású rendőrt korrupciós bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. A közlemény szerint a főügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indított büntetőeljárást vezető beosztású rendőrök és civilek ellen. Fazekas Géza szóvivő azt írta: "a pillanatnyilag is széles körben folyó nyomozás érdekére tekintettel" ennél többet az ügyről egyelőre nem tud közölni.