Ötven kilométeren át üldöztek egy menekülő csempészt az M3-as autópályán a pénzügyőrök és a rendőrök. A sofőr többször nekicsapódott a szalagkorlátnak és a mellette hajtó rendőrautónak, majd lehajtott a sztrádáról, egy kerítésnek hajtott, és elszaladt. Nyoma veszett.

Több mint ötven kilométeren keresztül menekült egy cigarettacsempész az M3-as autópályán a pénzügyőrök és a rendőrök elől szombatra virradó éjszaka, a sofőr az autót hátra hagyva végül eltűnt az üldözők szeme elől - közölte a NAV Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense, Kupecz József.

A NAV Hajdú-Bihar megyei Igazgatóságának pénzügyőrei az M3-as autópálya görbeházi pihenőjénél akartak ellenőrizni egy olasz rendszámú személyautót, a jármű sofőrje azonban nem reagált a megállító jelzésre, sőt gyorsított, és tovább hajtott az autópályán Budapest irányába.

A pénzügyőrök üldözőbe vették a járművet és értesítették a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársait, akik az autópálya 140-es kilométerszelvényében próbálták megállítani az autót. A sofőr kikerülte a rendőrségi járművet, majd menekülés közben többször is nekicsapódott a sztrádát övező szalagkorlátnak, illetve a vele párhuzamosan közlekedő rendőrautónak - ismertette a szóvivő.

Az olasz rendszámú jármű a mezőkeresztesi lehajtónál végül elhagyta az autópályát, a település egyik utcájában kerítésnek hajtott. A sofőr elmenekült a helyszínről, a keresése eddig nem vezetett eredményre - tette hozzá Kupecz József.

A hátrahagyott járműben nagy mennyiségű, összesen 12 530 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak, a dohánytermék értéke meghaladja a 7 millió forintot. A NAV pénzügyőrei lefoglalták a cigarettát és az autót, és költségvetési csalás elkövetése miatt indítottak eljárást. A hatóság továbbá közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt folytat eljárást.