Megégett halottat találtak egy zalai szántóföldön

Vágólapra másolva!
Egy 27 éves türjei férfi megégett holttestét találták meg egy Zala megyei szántóföldön. A rendőrség kizárta az idegenkezűséget, de még nem tudják pontosan, hogyan halt meg a férfi.
Vágólapra másolva!

Megégett holttestet találtak szombaton késő este a Zala megyei Türje és Tekenye között - közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete. Szabados Gábor, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek megerősítette az információt, hozzátéve, hogy a holttestre egy szántóföldön találtak rá. Az áldozat egy 27 éves türjei férfi. Az orvos szakértő a helyszínen egyértelműen kizárta az idegenkezűséget, ezért a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Szabados Gábor az [origo] kérdésére azt mondta, a halottnak a ruházata égett meg. A helyszínre érkezett szemlebizottság nem tudta egyértelműen kizárni az idegenkezűséget, azért igazságügyi orvos szakértőt hívtak a helyszínre. A szakértő úgy látta, nincs szó idegenkezűségről, ezért kezdték el közigazgatási eljárás keretében vizsgálni a halálesetet. Ugyanakkor ha később, például a boncolás során találnak bűncselekményre utaló jelet, akkor büntetőeljárássá minősítik át, és úgy kezdenek nyomozni.

A sajtóreferens szerint nem égési sérülésekbe halt bele a férfi, de a halál pontos okát majd csak az eljárás során lehet tisztázni, ez egy-két héten belül zárulhat le. Hogy természetes halállal halt-e meg a férfi, vagy esetleg az önkezével vetett véget az életének, az akár a rendőrség által felkutatrott tanúk elmondásából is kiderülhet. Most ugyanis megkezdődik a tanúkutatás is - magyarázta.