Áder Jánosnak kiváló a humora

Vágólapra másolva!
Elment gimnáziumi osztálytalálkozójára Áder János, a köztársasági elnök még 1977-ben végzett a győri Révai gimnáziumban. Egy volt osztálytársa szerint mindenkit érdekelt, hogyan lett belőle köztársasági elnök, ezért Áder erről hosszabban is mesélt.
Vágólapra másolva!

Elment 35 éves osztálytalálkozójára Áder János a hétvégén - közölte a Kisalföld.hu hírportál kedden. A köztársasági elnök a győri Révai gimnázium tanulója volt, és 1977-ben végzett az iskolában. A hírportál szerint Áder a harmincéves érettségi találkozóra nem ment el, mert akkor Brüsszelben dolgozott EP-képviselőként.

A Kisalföldnek nyilatkozó egyik osztálytárs szerint mindenki három percben mesélte el, mi történt vele az elmúlt öt évben, de Áder erre több időt kapott, mert az egész osztályt érdekelte, hogyan lett belőle köztársasági elnök. Az osztálytárs szerint Áder elsősorban arról beszélt, milyen lelki dilemmákat okozott neki a felkérés, mivel szerette volna befejezni a brüsszeli munkáját, illetve azzal is tisztában volt, hogy a családja mostantól jóval többet szerepel a nyilvánosság előtt.

Somorjai László szerint kevesen tudják Áderről, hogy kiváló humorérzéke van, az osztálytárs szerint a hétvégén is felelevenítették, hogy milyen sokat nevettek annak idején, amikor a káptalandombi menzára mentek. A találkozó előtt a köztársasági őrezred biztonsági szempontból feltérképezte a találkozónak helyszínt adó gimnáziumot, az iskola igazgatója szerint máskor is fordultak már meg ismert emberek az iskolában, de ilyenre korábban nem volt példa.

Forrás: Kisalföld.hu
Áder János (balról a második) volt osztálytársaival a szombati osztálytalálkozón Győrben