Vágólapra másolva!
Huszonhat ingatlanegyüttest kíván első ütemben árverésre bocsátani a Honvédelmi Minisztérium (HM) abból a több mint százból, amely a honvédelem számára feleslegessé vált - tudta meg a Népszabadság. A laktanyákból és az üdülőkből külföldiek is válogathatnak.
Vágólapra másolva!

Az első ütemben mintegy huszonhatot bocsát árverésre a Honvédelmi Minisztérium a százhét eladásra szánt ingatlanegyüttesből, melyek között laktanyák, üdülők, alagsori lakások és földterületek is vannak - értesült a Népszabadság.

Hende Csaba miniszter az ingatlanok feleslegessé válását a haderőrendszer átalakulásával magyarázta, és hangsúlyozta, hogy az eladásból befolyó pénzt a szaktárca különleges kormányengedéllyel magánál tarthatja - írja a lap keddi száma. Bevételi előirányzatot, azaz egyfajta minimumösszeget a tárcavezetés nem állapított meg, pontos határidőt sem szabott meg, de a lap szerint biztos, hogy még az idén eladják az ingatlanok többségét.

Az értékesítésre szánt ingatlanokat korábban honvédelmi célokra hivatalosan is feleslegessé nyilvánították, egy részüket ingyen adják át az arra igényt tartó és hasznosítani tudó önkormányzatoknak.

A lap úgy tudja, egyelőre többségében magyar magánszemélyek és cégek érdeklődtek az ingatlanok iránt, de jelentkeztek külhoni befektetők is. A szaktárca a lapnak megerősítette, hogy a licitálás során nem korlátozzák a vevők körét, azaz külföldi személyek és cégek is vásárolhatnak a honvédségi ingatlanokból.