Távcsöves és sörétes puska, valamint több pisztolyt is találtak a romagyilkosságok gyanúsítottjainál. A bíróságon szerdán bemutatták a lefoglalt fegyvereket.

Bemutatták az eljárás során lefoglalt fegyvereket a romák elleni, hat halálos áldozattal járó támadássorozat miatt indított büntetőper szerdai ülésén a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermében. Az ügy négy vádlottja a vád szerint 2008-ban és 2009-ben kilenc helyszínen támadott meg romákat, összesen 78 lövést adtak le, hét helyszínen összesen tizenegy Molotov-koktélt hajítottak el. 

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A vádlottakat 2009 augusztusában a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen fogták el a kommandósok. A rendőrök a helyen egy fal mögé rejtve megtalálták meg a támadások során talált fegyvereknek egy részét, többek között azokat, amelyeket egy besenyszögi vadásztól raboltak el 2008 márciusában.

A helyszíni szemlén hatósági tanúként részt vevő férfi májusban a bíróságon azt mondta, látta, hogy a rendőrök találtak egy sörétes és egy távcsöves puskát, valamint jelzőrakéta kilövésére használatos pisztolyt. A rendőrök ezeken kívül a vádlottak lakásán is találtak fegyvereket, a jegyzőkönyvek szerint többek között sokkolót, viperát és gépkarabélyt is lefoglaltak.