Újból körbe lehet majd járni a Parlamentet

Vágólapra másolva!
Két éven belül lezárul a Kossuth tér teljes átrendezése - állította a parlament kulturális bizottsága előtt az átépítésért felelős Wachsler Tamás. Lesz látogatóközpont, mélygarázs és több zöldfelület.
Vágólapra másolva!

2014 májusáig elkészülhet a Kossuth tér rendezése - hangzott el az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának hétfői budapesti ülésén. Bakos Emil, az Országgyűlés Gazdasági Főigazgatóságának vezetője elmondta: lezárult a beruházás lebonyolítására és tervezésre kiírt két nagy közbeszerzési eljárás, amelyekre áfa nélkül 280, illetve 502 millió forintot szánnak. Ebből eddig összesen 234 millió forintot fizettek ki.

Wachsler Tamás, a Kossuth tér megújítását célzó Steindl Imre-program vezetője közölte, hogy a tervek szerint novemberben kezdődik meg a kivitelezés, és 2014 tavaszára készülhet el a beruházás. A tervek szerint az Országház oldalában térszint alatti látogatóközpontot és mélygarázst építenek, megnövelik a zöldfelületek arányát, és a Parlament épülete a Duna felől is körbejárhatóvá válik.