Kihallgathatják a volt óbudai rendőrkapitányt

Vágólapra másolva!
A rendőri korrupciós ügy miatt a volt III. kerületi rendőrkapitányt is kihallgatják a Magyar Nemzet információi szerint. A lap úgy tudja, hogy a BRFK kábítószer-ellenes egységeinek vezetői is képbe kerülhetnek az ügyben. Közben a Blikk arról ír, hogy a rendőröket a gyanú szerint megvesztegető Vizoviczki László ellen adózással kapcsolatos vétség miatt is eljárás indulhat.
Vágólapra másolva!

Kihallgathatják a III. kerületi volt rendőrkapitányt a hetekben kirobbant rendőri korrupciós ügyben - írja a hétfői Magyar Nemzet. A lap szerint a rendőrségi korrupció felszámolására indított fedett nyomozás érdekében helyezték át korábban a III. kerületi kapitányt.
Markó Attilát akár elöljárói intézkedés elmulasztása miatt eljárás alá is vonhatják. Az ezredes az óbudai kapitányság éléről a Budapesti Rendőr-főkapitányság közbiztonsági helyettese lett, vezetői megbízását május 8-án vonták vissza - írja a lap.

Labanc Ferenc, a BRFK egykori kiemelt operatív főnyomozója a Hír TV Célpont című műsorában arról beszélt, hogy az óbudai rendőrség bűnügyi részlegének vezetői mellett a BRFK kábítószer-ellenes egységeinek irányítói is képbe kerülhetnek, de az sem zárható ki, hogy felsőbb szinteken is tudhattak arról, hogy rendőri védelem alatt tevékenykedhet egy alvilági személy.

Labanc megjegyezte, legalább 10-12 éven keresztül zavartalanul szervezhette szórakozóhelyein a drogterjesztést Vizoviczki László a Hajógyári-szigeten lévő mulatóiban. Az exnyomozó egyébként találkozott is az éjszakai életben Vizónak becézett, Budapesten negyven mulatóban érdekelt vállalkozóval, akire már a kilencvenes évek elején is ukrán testőrök vigyáztak.

Vizoviczki könyvelőjére is lecsaptak

Közben a Blikk arról ír, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is vizsgálódik Vizoviczki László ügyében. A lap szerint, amikor a terrorelhárítók lecsaptak a vállalkozóra, a NAV munkatársai razziát tartottak Vizoviczki könyvelőjénél is, ahol iratokat és egy páncélszekrényt is lefoglaltak. A Blikk szerint az alkalmazottak bérkimutatásait is ellenőrzik, és azt is, hogy a papíron vezetett fizetések megegyeznek-e azzal, amit a munkavállalók kézhez kapnak. Ha nem, könnyen lehet, hogy adózással kapcsolatos bűncselekménnyel is meggyanúsítják a vállalkozót - írja a lap.