Visszatérhettek a diákok a kiürített iskolába

Vágólapra másolva!
Harminc diák panaszkodott szédülésre egy pesterzsébeti iskolában hétfőn délelőtt, ezért kiürítették az intézményt. A levegőben semmilyen rendellenes anyagot nem találtak. Egy tanár szerint az iskolában gázszagot lehetett érezni, mielőtt rosszul lettek volna a gyerekek.
Vágólapra másolva!

Tömeges rosszullét miatt kiürítettek egy iskolát Budapesten, a XX. kerületi János utcában hétfő délelőtt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Kisdi Máté elmondta: több száz diák hagyta el a Nagy László Általános Iskola és Gimnázium kétszintes épületét. A tűzoltóság szakemberei különleges mérőműszerekkel körbejárták az épületet, de a levegőben semmilyen rendellenes anyagot nem mutattak ki.

Összesen harminc diák panaszkodott fejfájásra és szédülésre. Őket a tűzoltóság doktorszolgálata és az Országos Mentőszolgálat dolgozói jelenleg a helyszínen vizsgálják. A rosszullét oka egyelőre ismeretlen. A XX. kerületben a János utcában egyetlen iskola található, a Nagy László Általános Iskola és Gimnázium. Az egyik szomszédos iskola, a Hajós Alfréd Általános Iskola egyik tanára az [origo]-nak elmondta, hogy 11 óra körül a kiürített iskola előtt gyülekeztek a gyerek. Az iskolánál több tűzoltóautó, és mentőautó is állt, a gyerekeknek pedig azt mondták, hogy aki rosszul van, az menjen a mentőautókhoz.

Kevéssel 12 óra után az [origo] elérte a Nagy László Általános Iskola egyik tanárát, aki szerint ekkora már elkezdődött az iskolában a tanítás. Mint mondta, az iskolában délelőtt gázszagot éreztek, és miután több gyerek is rosszullétre panaszkodott kiürítették az épületet. Egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a gázszagot.