Fegyvereket találtak Vizoviczki testőrénél

Vágólapra másolva!
Több fegyvert is talált a rendőrség a Hajógyári-szigeten működő szórakozóhelyeket működtető Vizoviczki László testőrénél, a fegyvereket lefoglalták.
Vágólapra másolva!

A Híradó.hu értesülései szerint fegyvereket talált a rendőrség Vizoviczki László testőrénél. A hírportál arról nem ír, hogy mikor találták meg a fegyvereket a Hajógyári-szigeten több szórakozóhelyet is üzemeltető vállalkozó testőrénél, vagy hogy a testőr személye megegyezik-e a korábban szintén előzetes letartóztasába helyezett V. Istvánnal.

A rendőri korrupciós ügyben eddig hat ember került előzetes letartóztatásba: négy rendőr, valamint a számos éjszakai szórakozóhelyet birtokló Vizoviczki László és egy alkalmazottja. A gyanú szerint a Vizoviczkinek dolgozó - és szintén előzetesben ülő - V. István már évekkel ezelőtt korrupciós kapcsolatot épített ki az őrizetbe vett rendőri vezetőkkel azért, hogy Vizoviczki szórakozóhelyei zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek.

A megegyezésük része volt az is, hogy a rendőrök a konkurens szórakozóhelyeken razziákat tartsanak, és értesítsék Vizoviczkit, ha esetleg ellene készül valami a rendőrségen. Az ügyészség szerint ezért havonta több százezres, akár milliós nagyságrendű pénzt kaptak. A rendőrség közben újrakezdte a nyomozásokat a Hajógyári-szigeten eltűnt, és meghalt fiatalok ügyében.