Elraboltak és láncon tartottak egy idős férfit Felgyőn

2012.06.14. 9:49

A 76 éves férfiről azt feltételezték az elkövetők, hogy ellopta az utánfutójukat. A férfi két nap után tudott elszökni.

Egy feltételezett lopás miatt elraboltak, majd embertelen körülmények között, megláncolva tartottak fogva egy idős férfit Felgyőn. A férfi két nap után tudta kiszabadítani magát - közölte a Csongrád megyei rendőrfőkapitány helyettese csütörtökön Szegeden.

A 76 éves férfit a gyanúsítottak, egy apa és a fia, azért hurcolták el hétfőn, mert azt feltételezték, hogy tanyájukról ellopott egy utánfutót - mondta Urbán Zoltán alezredes a felderítésről tartott sajtótájékoztatón.

Forrás: Csongrád MRFK

A két férfi hétfőn állította meg a kerékpárján hazafelé tartó sértettet, földre kényszerítette, kezét-lábát összekötötte, majd egy közeli tanyára vitte, ahol egy néhány négyzetméteres, vályogfalú, földpadlós ólba zárta, és megláncolta. Áldozatukat étlen-szomjan tartották fogva, és többször is felszólították, szabadulása érdekében vallja be, hogy köze van az utánfutó eltűnéséhez. Az idős férfi következetesen tagadta, hogy ő követte volna el a bűncselekményt, mégsem engedték szabadon - közölte az alezredes.

A sértettnek szerdán sikerült kiszabadítania magát: a kukoricáson át négykézláb elvonszolta magát a közeli műútig, ahol megállított egy autót. Mentőt hívtak hozzá, majd kórházba vitték. Az idős férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, kiszáradt, de a körülményekhez képest jó állapotban van, valószínűleg csütörtökön hazaengedik a kórházból - mondta Urbán Zoltán.

Forrás: Csongrád MRFK

A gyanúsítottakat - akik elismerték a bűncselekmény elkövetését - őrizetbe vették, emberrablás bűntette miatt indult eljárás ellenük, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.