Egy gimnazista ölhette meg a sziklamászó nőt

2012.06.14. 9:17

Nem baleset okozta annak a 25 éves nőnek a halálát, akit sziklamászás közben talált fejen egy kő, írja a Blikk. Egy szemtanú internetes bejegyzése szerint a követ egy fővárosi gimnazista dobhatta a mászóra. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt.

Egy szemtanú internetes bejegyzése szerint egy fővárosi gimnazista dobhatta a követ arra a 25 éves nőre, aki sisak nélkül mászott a sziklán egy kőfejtőben, és meghalt, amikor ráesett egy szikla - írja a Blikk.

A nő szombaton gyakorolta a sziklamászást a Gerecsében, a Pusztamarót fölötti kőfejtő vörösmészkő falán. Már lefelé tartott, amikor egy téglányi szikladarab eltalálta. A védősisak nélkül mászó lány másnap a kórházban életét vesztette. A rendőrség gyanúja szerint nem baleset történt, a követ valaki ledobta a mélybe. Egy szemtanú internetes bejegyzése szerint a követ egy fővárosi gimnazista dobta a mászóra. A rendőrség ezt nem erősítette meg, egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt.

"A balesettel egy időben valóban egy diákcsoport tartózkodott a sziklaszirt tetején, ám egyelőre vizsgáljuk, hogy a kődarab, amely eltalálta a nő fejét, honnan és minek a hatására esett le" - mondta a megyei rendőrség szóvivője.