Katona vezeti az alkotmányvédelmi hivatalt

Vágólapra másolva!
Fél évvel a korábbi vezető felmentése után lett új főigazgatója az alkotmányvédelmi hivatalnak. Göbölös László ezredes július elsejével vezeti a hivatalt.
Vágólapra másolva!

A belügyminiszter előterjesztésére július elsejei hatállyal kinevezte az alkotmányvédelmi hivatal főigazgatójának Göbölös Lászlót Orbán Viktor miniszterelnök, az erről szóló miniszterelnöki határozat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

A kormányfő még tavaly decemberben mentette fel tisztségéből Balajti Lászlót, az alkotmányvédelmi hivatal korábbi főigazgatóját. Az altábornagy maga kérte felmentését Pintér Sándortól, aki a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter jogkörében eljárva Göbölös Lászlót bízta meg a főigazgatói feladatok ellátásával.

A kormany.hu-n fellelhető információk szerint Göbölös László ezredes 1981 óta teljesít hivatásos szolgálatot, 1999 óta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat hivatásos állományának tagja. Vezette a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Műveleti Koordinációs Igazgatóságát, majd "meghatározóan járult hozzá" a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Információfeldolgozó Igazgatóságának megalakításához.