Vizoviczki László egyik védője szerint lassan már minden, az elmúlt években Budapesten történt bűncselekményt ügyfele nyakába akarnak varrni. Az ügyvéd egy vasárnap esti televíziós műsorban normális, ötgyerekes családapaként jellemezte a rendőri korrupciós ügyben letartóztatott vállalkozót.

"Lassan úgy tűnik, hogy az utóbbi években Budapesten elkövetett bűncselekményeket ügyfelemhez lehet kötni" - mondta Nagy Gábor, Vizoviczki László egyik ügyvédje az M1 Lényeg című vasárnap esti műsorában. A védő szerint ügyfelét összefüggésbe hozták már drogkereskedelemmel, emberek eltűnésével és szervkereskedelemmel, majd azt hangsúlyozta: az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.

"Egy normális, ötgyermekes családapáról van szó, akivel szemben felmerült egy gyanú" - mondta az ügyvéd. Nagy Gábor szerint ez a bizonyos gyanú egy 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény gyanúja, ami nagyjából ahhoz hasonlítható, mint amikor valaki 2,5 millió forint értékben lop fát. A Vizoviczkinél megtalált több, mint 400 millió forintról az ügyvéd azt mondta: adott esetben lehet az is, hogy egy vállalkozótársa pénze volt védencénél.

A budapesti rendőri vezetőket is érintő Vizoviczki-ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja el.