Megnyitották a Deák téri metróállomást

Vágólapra másolva!
Reggel fél kilenckor jelentettek be bombariadót a budapesti Deák Ferenc téri metróállomáson. Az állomást lezárták, és fél tizenegy után nyitották meg újra, miután nem találtak bombát.
Vágólapra másolva!

Megnyitották a Deák téri metróállomást, amelyet bombariadó miatt zártak le kedden reggel - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere. A rendőrség nem talált robbanószerkezetet az állomáson. Erős János fődiszpécser elmondta: a lezárás ideje alatt a 2-es és a 3-as metró vonalán a szerelvények a Deák téri állomáson nem álltak meg, csak áthaladnak rajta, a földalatti vonalán nem volt korlátozás.

A 2-es metró esetében az Astoria és a Kossuth Lajos tér, a 3-as metró esetében a Kálvin tér és az Arany János utca között egy ideig állomáspótló buszok közlekedtek. A földalatti Deák téri állomását nem zárták le. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese azt közölte, a mentőkhöz érkezett bejelentés arról, hogy a Deák téri metróállomáson bombát helyeztek el. A rendőrség nem talált robbanószerkezetet.