Július elejéig lesznek előzetesben Vizoviczkiék

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Törvényszék szerint a rendőrök korrumpálásával gyanúsított vállalkozónál, Vizoviczki Lászlónál és a társainál nemcsak a szökés veszélye áll fenn, hanem az is, hogy a kihallgatandó emberek megfélemlítésével meghiúsítják a bizonyítási eljárást. Ezért a törvényszék július 3-ig elrendelte az előzetes letartóztatásukat.
Vágólapra másolva!

A bíróság július 3-ig rendelte el a több budapesti éjszakai szórakozóhelyet működtető Vizoviczki László vállalkozó és társa, illetve a vesztegetési ügybe keveredett rendőrtisztek előzetes letartóztatását - derül ki a Fővárosi Törvényszék honlapjára kedden felkerült közleményből.

Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője keddi közleményében azt írta: a másodfokú végzés szerint az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg, hogy nemcsak a szökés és elrejtőzés veszélye áll fenn, hanem megalapozottan lehet következtetni arra is, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban kihallgatandó emberek befolyásolásával, megfélemlítésével, a tárgyi bizonyítékok megsemmisítésével a bizonyítási eljárást veszélyeztetnék, meghiúsítanák.

A bizonyítás megnehezítése és veszélyeztetése kapcsán a másodfokú bíróság ezenfelül külön kiemelte: "az eljárás kezdeti szakaszában fontos, hogy a gyanúsítottak és más személyek közötti információáramlás a legnagyobb mértékben korlátozva legyen".

A rendőrök megvesztegetésével gyanúsított Vizoviczki ügyvédjére, Nagy Gáborra hivatkozva a Magyar Nemzet kedden azt írta, hogy egy hónapig biztosan előzetes letartóztatásban lesznek. A Fővárosi Törvényszék elutasította a gyanúsítottak fellebbezését, és megállapította: a vesztegetési botrányban előzetes letartóztatásba helyezett Vizoviczki Lászlóval és beosztottjával, valamint az elmúlt két hét során a bűncselekmény gyanújával ugyancsak meggyanúsított és őrizetbe vett négy egykori rendőrtiszttel szemben indokolt volt a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése.

Az ügyről szóló összes cikkünket itt találja.