Házkutatás volt a budapesti Városházán

Vágólapra másolva!
Az [origo] tudósítójának a Városházán azt mondták, a főjegyző a Parking Kft. 2010 október előtti ügyei miatt tett feljelentést, ezért kutakodtak a nyomozók a cég irodáiban.
Vágólapra másolva!

Házkutatást tartanak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai a budapesti Városházán szerdán - erősítette meg az MTI információját Horváth Katalin Fanni szóvivő. A rendőrség munkatársai iratokat foglaltak le az önkormányzat épületében, és az intézkedés jelenleg is tart. A szóvivő a házkutatás részleteiről, illetve arról, hogy milyen ügyben intézkednek, nem kívánt nyilatkozni.

Az MTI úgy értesült, hogy a fővárosi Parking Kft. ügyében tartottak házkutatást a BRFK nyomozói. A Városházán sajtótájékoztatón is megerősítették az [origo] korábbi értesülését, miszerint azért került sor az intézkedésre, mert a főjegyző egy belső ellenőrzést követően feljelentést tett a Parking Kft. 2010. október előtti ügyei miatt. Mivel a Parking Kft. régi irodája a Lajos utcában van, a cég jelenlegi vezetője átkísérte a rendőröket abba az irodába, és ott is dokumentumokat adnak át a rendőröknek.

A Parking Kft. korábbi ügyei miatt Budai Gyula, az agrártárca jelenlegi államtitkára, korábbi elszámoltatási kormánybiztos tavaly azt javasolta a Főpolgármesteri Hivatalnak, hogy tegyen feljelentést. Szerinte ugyanis Vadai Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő férje, az egykori fővárosi MSZP-s képviselő Egerfai József 2009-ben több mint 4 millió forintért adott tanácsokat a Parking Kft.-nek "a felszíni parkolási koncepcióval kapcsolatban", felmerült azonban a gyanú, hogy valódi munkavégzés nem történt. Budai szerint jelentős értékre elkövetett hűtlen kezelés és csalás, valamint a számvitel rendjének megsértése miatt kellene a fővárosnak a rendőrséghez fordulnia. György István főpolgármester-helyettes ezt követően, tavaly áprilisban bejelentette, az önkormányzat feljelentést tesz Egerfai ellen. (A Parking Kft.-ről szóló cikkeinket itt olvashatja.)