Meghalt az Érden elgázolt csecsemő

Vágólapra másolva!
Meghalt a másik, Érden elgázolt ikercsecsemő is szerdán délelőtt. A három hónapos kislány hétfőn szenvedett balesetet ikertestvérével, aki a helyszínen életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Meghalt az Érden elgázolt másik csecsemő is szerdán, a fővárosi Szent János Kórházban; a kislány három hónapos ikertestvére már a baleset napján, hétfő este életét vesztette. Torgyik Pál, a kórház orvos-igazgatója a részletekről szólva újságíróknak elmondta: a három hónapos gyermeket már a kórházba szállítás közben is hosszan próbálták újraéleszteni. Bár az intenzív osztályra felvett, sokkos állapotú kislány életfunkcióit minden rendelkezésükre álló eszközzel igyekeztek fenntartani, a fejét ért sérülések légzési-keringési összeomlást okoztak, és ennek következtében szerda délelőtt meghalt - fogalmazott az orvos-igazgató.

Beluzsárné Beliczai Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán délelőtt az ügyről azt mondta, folyik a baleset körülményeinek vizsgálata, a szakértői vélemény leghamarabb két hét múlva készülhet el. Azt is elmondta, hogy a csecsemőket elgázoló nőt kedden kihallgatták, de nem tett vallomást.

Az ikrek babakocsiját az érdi Szövő utcában az úttest szélén tolták a szülők hétfő este, amikor az autó eddig tisztázatlan körülmények között elsodorta. A mentők mindkét kislánynál a klinikai halál beálltát állapították meg. Egyikük vérkeringését sikerült újraindítani, őt életveszélyes koponyasérülésekkel ápolták, a testvére azonban még hétfő éjjel meghalt a kórházban.