Élő pajzsként használta saját gyermekét

Vágólapra másolva!
Saját egyéves gyermekével a kezében késsel fenyegette a rendőröket szerda éjjel egy férfi Hajdú-Bihar megyében. A Terrorelhárítási Központ kommandósaira volt szükség a férfi ártalmatlanná tételéhez.
Vágólapra másolva!

A rendőröket arról értesítették az éjszaka folyamán, hogy egy nagycsere-tanyai férfi agresszív, erősen ittas állapotban négy hónapos terhes feleségét bántalmazta, majd kizavarta a házból, ő pedig kisfiukkal bezárkózott az épületbe - írta a Police.hu-n megjelent közleményében a rendőrség.

A helyszínre kiérkező rendőröket a férfi egy 20 centiméter pengehosszúságú késsel fenyegette a bejárati ajtóból, majd újra bezárkózott, és karjába véve a tetőtérben alvó egyéves gyermekét, megállt vele az ablakban. A rendőrök pszichológust hívtak, körbevették a házat, és értesítették a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársait.

A TEK műveleti egysége ártalmatlanná tette a férfit, de a közlemény nem tér ki rá, hogy milyen módon. Megjegyzi viszont, hogy a művelet közben a helyszínen tartózkodott Hajdu János dandártábornok, a TEK főigazgatója és dr. Uzonyi Attila ezredes, a Debreceni Rendőrkapitányság vezetője.

A 39 éves férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságon, majd őrizetbe vették. Magánlaksértés és súlyos testi sértés kísérlete miatt indult ellene büntetőeljárás.