Nagyot vigyorgott Orbán Ficóra

Vágólapra másolva!
Bár Szlovákia és Magyarország viszonyát évek óta kisebb-nagyobb feszültség terheli, a visegrádi négyek pénteki találkozóján készült egyik kép szerint időnként nagyon jó hangulatban tudnak beszélgetni a két ország vezetői.
Vágólapra másolva!

Forrás: Facebook/Orbán Viktor
A kép Orbán Viktor Facebook-oldalán jelent meg. Balra Robert Fico szlovák kormányfő látható, Orbántól jobbra Donald Tusk lengyel és Petr Necas cseh miniszterelnök áll

Az MTI tudósítása szerint a találkozón mind a négy visegrádi ország miniszterelnöke úgy vélekedett, hogy az euróövezet problémáinak hosszú távú megoldására van szükség, mégpedig úgy, hogy a megoldási módozatok ne sértsék az egységes európai piacot és a versenyképességet.

Orbán Viktor magyar, Donald Tusk lengyel és Robert Fico szlovák kormányfő Petr Necas cseh miniszterelnök meghívására pénteken Prágában tárgyalt, hogy egyeztessék álláspontját az Európai Unió jövő heti miniszterelnöki csúcstalálkozója előtt. A kormányfők a tanácskozást követő sajtótájékoztatón hangsúlyozták, hogy az európai pénzügyek rendbetétele érdekében mélyreható változásokra van szükség. Egyetértettek abban, hogy a gazdasági és monetáris unió jövőjéről szóló vitába minden uniós tagállamnak be kellene kapcsolódnia.