Nem akar új szakértőt Kulcsár-ügyben a bíróság

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Törvényszék szerint nem igazak azok a sajtóhírek, hogy új szakértőt kell kirendelni a Kulcsás-perben, és ezért még tovább húzódhat az egyébként is évek óta tartó tárgyalás.
Vágólapra másolva!

Egészségügyi problémákkal küzd az eddigi tőkepiaci szakértő, ezért elképelhető, hogy a Fővárosi Törvényszék új szakembert rendel ki a Kulcsár-ügyben - írja a Magyar Nemzet bírósági forrásokra hivatkozva. A lap hozzáteszi, ha valóban új szakembert rendel ki a bíróság, akkor a kilenc éve kezdődött büntetőeljárás évekkel is elhúzódhat. Nagy Gábor, Kulcsár Attila ügyvédje közölte, hogy az új szakértőnek több tízezer tranzakciót kellene ellenőriznie, így az idén biztosan nem hirdetne elsőfokú ítéletet a törvényszék.

A Fővárosi Törvényszék ugyanakkor pénteken kiadott közleményében közölte, hogy "a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem tervezi és jelenleg nem látja szükségét annak, hogy a sikkasztás bűntette miatt K. Attila és társai ellen folyamatban lévő büntetőügyben új igazságügyi értékpapír, tőkepiaci valamint könyvszakértőt rendeljen ki". Hozzátették, hogy "a bizonyítási eljárás a jövőben is a jelenlegi szakértők közreműködésével, a bíróság által tervezett ütemben halad".

A lap emlékeztet arra, hogy Kulcsár Attila a K&H Bank brókercégének üzletági vezetőjeként 1998 és 2003 között többmilliárdos kárt okozott az ügyfeleknek. 2008-ban a bíróság 8 év börtönbüntetést és 230 millió forintos bírságot rótt ki Kulcsárra, ám 2010-ben a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte a döntést, és új eljárást rendelt el.