Lemond az állami földről a fideszes politikus felesége

Vágólapra másolva!
Lemond az általa elnyert 34 hektáros balatonvilágosi szántó haszonbérleti jogáról Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselő felesége, aki ezt a családját ért politikai támadásokkal indokolta.
Vágólapra másolva!

"A pályázatomat jóhiszemű és tisztességes szándékkal, földművelés és állattartás céljából nyújtottam be. Látva azonban, hogy mindenféle politikai támadás éri a családomat, lemondok az említett szántó haszonbérleti jogáról" - mondta Szedlák Bernadett, Szedlák Attila fideszes képviselő felesége, aki 34 hektáros állami föld haszonbérletét nyerte el.

A jobbikos Magyar Zoltán szombaton közölte, hogy pártja úgy látja, le kellene mondania Szedlák Attila fideszes országgyűlési képviselőnek, mert véleményük szerint visszaéléseken keresztül jutott a családja állami termőföldekhez a Nemzeti Földalaptól.

Pénteken a Blikk azt írta, hogy Szedlák Attila képviselő gyógypedagógus felesége összesen 34 hektárnyi termőföld használati jogát nyerte el a földalap pályázatán, de a lap által idézett helyiek szerint a politikus családjának bevallottan nincs gazdálkodási tapasztalata. Ráadásul Szedlák család nem is Balatonvilágoson, hanem Litéren lakik, így épphogy megfelelnek a pályázati kiírásban szereplő 20 kilométeres távolsági kritériumnak.

A politikus a Blikknek azt mondta: "A feleségem családjának voltak földjei, amit az államosításkor elvettek, most tulajdonképpen visszakapta ezeket". Szedlák Attila nem érzi visszásnak, hogy politikusként jutott állami földhöz.