Óriási dugó várja a Balatonról Pestre tartókat

Vágólapra másolva!
Fél napon át blokkolta az M7-es autópályát egy felborult teherautó, amelyet még délután sem sikerült eltávolítani az úttestről. A Balaton felől Budapestre tartó vasárnap esti csúcsforgalomra hatalmas dugó vár Székesfehérvárnál, ezért a rendőrség azt tanácsolja, hogy aki tud, inkább később, vagy csak hétfő hajnalban induljon el.
Vágólapra másolva!

Felborult egy kamion vasárnap reggel az M7-es autópálya Budapest felé tartó oldalán - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A kamion utasa könnyen sérült, a sofőr beszorult a fülkébe, a baleset miatt a 67-es kilométernél teljesen lezárták az útpályát.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint a zöldséget és gyümölcsöt szállító kamion a két pályatest közötti zöld sávba borult. A sofőrt csak félórás munkával tudták kiszabadítani a járműből, a kamiont azonban a hatóságok még délutánra sem tudták eltávolítani az autópályáról.

A forgalmat délután 3-ig Szabadbattyánnál terelték le az útról, az autósok csak Székesfehérvár pihenőnél tudtak visszatérni a sztrádára. Délután 3 óra után a forgalom megindult a pályán, de mivel a kamion még mindig elállja az egyik sávot, a kocsik csak a külső és a leállósávon haladhatnak Pest felé.

Az [origo] helyszínen tartózkodó munkatársa szerint a pályán 3 óra után is hatalmas volt a torlódás, sokan a türelmüket elvesztve már a terelés előtt a leállósávon előzgették a bedugult kocsisort. Kollégánk legalább másfél órán át araszolt egy 10 kilométeres szakaszon, amíg elérte a baleset helyszínét. A kamion délután négykor még mindig oldalára fordulva fekudt az úton, körülötte rengeteg ember rakodott valamit.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az [origo]-nak azt mondta, hogy nincs információjuk a feltorlódott sor hosszáról. A szóvivő azt mondta, hogy mivel nem sikerült felállítani a kamiont, elképzelhető, hogy éjszakára is az úttesten marad. Bár a leállósáv megnyitása miatt elvben újra két sávon halad a forgalom, a terelés miatt a szóvivő szerint a későbbi órákban is várható torlódás. Főleg azért, mert a hétvégét a Balatonon töltő fővárosiak ilyenkor nagy tömegben indulnak meg Budapest felé.

A szóvivő szerint semmiképpen sem szerencsés, ha a tömegek egyszerre indulnak meg haza, ezért a rendőrség azt tanácsolja az embereknek, hogy várjanak az indulással. Elképzelhető, hogy jobban jár, aki csak a hétfő hajnali órákban indul el Budapestre a Balatonról - tette hozzá R. Szabó Ágnes.