Újabb két fővárosi szórakozóhelyet zárattak be

Vágólapra másolva!
A péntek éjjeli razzia után szombat éjszaka is ellenőrzéseket tartott a rendőrség és a katasztrófavédelem a fővárosi szórakozóhelyken. Az egy nappal korábbi kettő után újabb két mulatóra került lakat különböző szabálytalanságok miatt. 
Vágólapra másolva!

Két újabb fővárosi szórakozóhelyet zárattak be a katasztrófavédelem szakemberei a szombat éjszaka tartott ellenőrzést követően - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Hatóság.

Egy nappal korábban, péntek éjjel is nagyszabású akció zajlott a fővárosban. Annak során összesen 13, a Hajógyári-szigeten és Budapest belvárosában lévő szórakozóhelyet ellenőriztek a rendőrség, a katasztrófavédelem, az adóhatóság, a bevándorlási hivatal, a tisztiorvosi szolgálat és a munkaügyi hivatal munkatársai. A szórakozóhelyeken számos hiányosságot tártak fel, és kettőt közülük be is zárattak.

A szombat éjjeli ellenőrzésekkor a katasztrófavédelem hatósági szakemberei szúrópróbaszerűen több, pénteken már meglátogatott szórakozóhelyet újra ellenőriztek, ezek közül kettőnél pedig olyan - elsősorban tűzvédelmi - hiányosságokra bukkantak, amelyek miatt ezeket is be kellett záratni - írta közleményében Hajdu Márton, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője

A helyettes szóvivő szerint a szórakozóhelyek nem tettek eleget az előírt kiürítési feltételeknek, nem volt meg a szükséges rendezvénytartási engedélyük, és nem határozták meg azt sem, hogy mekkora a hely maximális befogadóképessége, ezzel pedig veszélyeztették az ott tartózkodók biztonságos szórakozását.

A katasztrófavédelem tiltó határozata értelmében a két szórakozóhely addig nem nyithat ki ismét, amíg az üzemeltető nem tesz eleget a tűzvédelmi előírásoknak.