15 milliót kap a tornádó által megtépázott Nyíracsád

Vágólapra másolva!
Segítséget nyújt a kormány Nyíracsádnak, amelynek több tucat házát tornádószerű szélvihar rongálta meg június elején. 15 millió forintot csoportosítanak át.
Vágólapra másolva!

15 millió forintot csoportosít át a kormány a Nyíracsádot június elsején sújtó tornádó kárainak enyhítésére - olvasható a keddi Magyar Közlönyben (pdf). Az Orbán Viktor miniszterelnök jegyezte kormányhatározat szerint a pénzt a káreseményt megelőző állapotok helyreállítására lehet majd felhasználni lakóépületek és munkahelyek esetében.

Forrás: Hajdú Online

Nyíracsád polgármestere az után kért segítséget, hogy június 1-jén, pénteken 10-15 perces tornádószerű szélvihar pusztított a településen, elektromos vezetékeket leszakítva, 60-70 lakóházat megrongálva. Vaskapuk, tűzfalak, háztetők repültek a levegőbe a tornádószerű tölcsérben.

Kedden a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megkezdte a megrongált lakóépületek helyreállítását. A szeretetszolgálat szerint a legtöbb házat még mindig ideiglenes fóliaborítás fedi. Hétfőn a szervezet jelentős mennyiségű tetőfedő anyagot szállított a helyszínre, kedden pedig tetőfedőket vittek, akik megkezdték a rászoruló családok otthonának helyreállítását. Három ház megjavítását vállalták, de ha marad anyag, többre is sor kerülhet.