Adócsalással is gyanúsíthatják Vizoviczkit

2012.06.27. 6:21

A Népszabadság forrásai szerint a Hajógyári-szigeten lévő mulatók tulajdonosának célja az volt, hogy egyetlen hatóságnak se lehessen valós képe Vizo-birodalomba tartozó szórakozóhelyek valós forgalmáról.

Adócsalással és más bűncselekményekkel is meggyanúsíthatja az ügyészség Vizoviczki Lászlót a tőle és az érdekeltségeiben lefoglalt dokumentumok szakértői vizsgálatának befejezése után - írja szerdai számában a Népszabadság. 

A napilap meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt írta: az ügyészségi gyanúsításban megfogalmazott "vesztegetéssel fenntartott illegális rendőri védelemnek" legfontosabb célja az volt, hogy senkinek, egyetlen hatóságnak se lehessen valós képe a vállalkozó érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyek valós forgalmáról.

A lap úgy tudja: az ügy miatt a Belügyminisztériumban felgyorsították annak a törvényjavaslatnak az előkészítését, amely lehetővé tenné, hogy a jövőben bármikor ellenőrizhetők legyenek azok a vezető, felelős beosztású bűnüldözők és köztisztviselők, akik állami vagy más védendő titkok kezelésére jogosultak.

Vizoviczki Lászlót - aki többek között a Hajógyári-szigeten lévő szórakozóhelyek tulajdonosa - négy rendőri vezetővel és egy munkatársával együtt azzal gyanúsítják, hogy korrupció útján illegális rendőri védelem alatt, a hatósági ellenőrzésektől nem zavartatva működtette mulatóit. Az ügyészség szerint mindezekért Vizoviczki havi rendszerességgel több százezres, illetve milliós nagyságrendű összegeket adott a rendőröknek.

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügy hat gyanúsítottja előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás megkezdését. Az ügyről szóló összes cikkünket itt találja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK