Nem függesztik fel a Hagyó-pert

Vágólapra másolva!
A volt szocialista főpolgármester-helyettes és társainak védői azért nyújtottak be alkotmányjogi panaszt, mert a per Kecskemétre helyezése ellen nem fellebbezhettek. Az elbírálás idejére a per felfüggesztését kérték, de ezt jogerősen elutasította a Szegedi Ítélőtábla.
Vágólapra másolva!

Jogerősen elutasította a Szegedi Ítélőtábla a Hagyó Miklós és társai ellen a Kecskeméti Törvényszéken indult perben a büntetőeljárás felfüggesztését kérő védői indítványokat - közölte a bíróság csütörtökön. Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest, az ügy elsőrendű vádlottját folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével mint felbujtót, kétrendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, valamint hivatalos személy által elkövetett zsarolással vádolják.

A vádirat szerint a Hagyó által létrehozott és vezetett bűnszervezet 2007 januárjától 2008 augusztusáig mintegy másfél milliárd forintos vagyoni kárt okozott a BKV-nak.

A Kecskeméten június 13-án kezdődött tárgyaláson az egyik védő bejelentette, hogy alkotmányjogi panaszt terjesztettek elő az Alkotmánybírósághoz, mert a per Kecskemétre helyezése ellen nem fellebbezhettek. Ezért a panasz megtárgyalásáig a büntetőeljárás felfüggesztését kérte. Az indítványt a törvényszék rövid, zárt körű tárgyalás után elutasította, a döntés ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be. Ezt a fellebbezést találta alaptalannak jogerős döntésében a táblabíróság.

A Szegedi Ítélőtábla úgy ítélte meg, nem állnak fenn az eljárás felfüggesztésének törvényben meghatározott indokai, ezért a Kecskeméti Törvényszék megfelelően járt el, amikor az indítványokat elutasította.

Az első tárgyalási napról készült riportunkat itt olvashatja.