Kilenc Pest megyei településen nyílik új rendőrőrs

Vágólapra másolva!
Több mint 500-zal nőtt a Pest megyei rendőrök száma, ezért kilenc településen tudnak új rendőrőrsöt nyitni. Erről a megbízott megyei főkapitány beszélt a közgyűlés előtt. A végtső cél, hogy minden településre jusson körzeti megbízott.
Vágólapra másolva!

Kilenc Pest megyei településen nyílik rendőrőrs egy éven belül - közölte a megyeháza pénteken. Simon Tamás dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője a közgyűlés pénteki ülésén beszélt arról, hogy hogy miután a megye rendőri állományának létszáma tavaly 531-gyel nőtt, új rendőrőrsök nyitására van mód kilenc településen.

Acsán, Budakalászon, Dunavarsányban, Isaszegen, Jászkarajenőn, Kiskunlacházán, Letkésen, Ócsán és Zsámbékon nyílik rendőrőrs, ezzel 31-ről 40-re nő a számuk.

A tavalyi tapasztalatok alapján a főkapitány az emberek biztonságérzetét leginkább befolyásoló bűncselekményfajták - a lopások, rablások, gépkocsifeltörések, betörések - megelőzését és felderítését említette célként. Minden településre szeretnének körzeti megbízottat, jelenleg ugyanis előfordul, hogy csak három településre jut egy.

Szűcs Lajos, a közgyűlés fideszes elnöke szerint mivel az elmúlt két évtizedben csaknem félmillióval, 1, 3 millióra nőtt Pest megye lakosainak száma, minden évben kérték a rendőri létszám bővítését.