A Lupa-tavak teljes területe üzemi terület, ezért nem is lehet odamenni, az Omszki-tónál pedig csak a kiépített vízisípályát lehet használni. Aki ezt nem tartja be, bírságra számíthat.

Továbbra is tilos fürödni, vízibiciklizni és jet-skit használni a Lupa-tavakon és az Omszki-tóban - figyelmeztetett honlapján a Szentendrei Rendőrkapitányság a kánikulai hétvége előtt. A közlemény szerint a Lupa-tavak teljes területe üzemi terület, ezért már a megközelítése is tilos, így nem engedélyezett a fürdés, a vízibiciklizés és a jet-ski használata sem.

Az Omszki-tó területén pedig csak a legálisan kiépített vízisípályát lehet használni. A rendőrség kitért arra, hogy az idén még nem történt vízi baleset az illetékességi területén, és a megelőzés érdekében fokozott ellenőrzéseket tartanak majd a bányatavaknál. Aki a szabályokat megsérti, az bírságra számíthat - áll a rendőrségi felhívásban. 

Tavaly nyáron négyen fulladtak vízbe a kapitányság körzetében, ennek oka jellemzően az volt, hogy az áldozatok nem tudtak jól úszni, illetve ittasan mentek a vízbe.