Vasárnap indulnak a BKV hajói

Vágólapra másolva!
Vasárnap indítja a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a közforgalmú hajójáratokat, amelyek a Kopaszi-gát és Újpest, illetve Óbuda között közlekednek.
Vágólapra másolva!

A Duna fővárosi szakaszán három járattal lehet utazni, a D11 és D12 jelzésűek hétköznaponként közlekednek, a D13-asok pedig hétvégénként.

A D11-es Újpest, Árpád úttól indul és a Meder utca, Népfürdő út, Jászai tér, Batthyány tér, Petőfi tér, Szent Gellért tér, Boráros tér, Haller utca, A38 állóhajó útvonalon közlekedik, egyórás követési idővel. Betétjáratként indul el a D12-es, amely csúcsforgalomban a Kopaszi-gát és a Rómaifürdő között szállít utasokat, szintén óránként. A járat megáll az Óbudai-szigetnél is. Hétvégén a Rómaifürdő és Kopaszi-gát között óránként jár a D13-as.

A 493 millió forintos beruházás során főként a kikötőket újították fel, továbbá modernizálták a hajók belső terét, és ingyenes wifivel is ellátták. A költségek 90 százalékát az unió finanszírozta.

A járatokat hétköznap 400 forintos, helyszínen váltott menetjeggyel vagy 24 órás, illetve annál hosszabb érvényességű jeggyel vagy bérlettel lehet igénybe venni, hétvégén viszont csak helyszínen váltott jeggyel. A 6 éven aluliak és 65 év felettiek mindennap ingyen utazhatnak.