Vágólapra másolva!
Négy településen tartottak időközi önkormányzati választást vasárnap. Szaván és Somlójenőn a független jelöltből lett polgármester, a tompai szavazatok összeszámlálása csúszik, de ott is két független indult a posztért. Dunaújvárosban a fideszes jelölt került be a képviselőtestületbe.
Vágólapra másolva!

Haszillóné Lovas Beatrix független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a Baranya megyei Szaván vasárnap. A helyi választási iroda tájékoztatása szerint az eddig a község alpolgármestereként dolgozó győztes 89, míg szintén független vetélytársai közül Zsebe György képviselő-testületi tag 47, Walter György 26, Ózdi Kálmán 5 érvényes szavazatot kapott.

A 360 lakosú település 280 választópolgára közül 167-en mentek el szavazni, mindannyian érvényesen voksoltak. Az időközi választást a korábbi elöljáró, Palotásné Vörös Julianna idén tavasszal bekövetkezett halála miatt kellett kiírni.

Somlójenőn is azért választottak új polgármestert, mert a település korábbi vezetője, a független Nemes Attila áprilisban elhunyt. A Veszprém megyei település új polgármesterének a független Nemes Ferencnét választották meg. A posztért két független jelölt indult. Nemes Ferencné 108, míg Budai Benjamin 20 szavazatot kapott. A választásra jogosult 252 somlójenői közül 129-en járultak az urnához.

A fideszes jelölt nyert Dunaújvárosban

Nagy Zoltánné nyerte a vasárnapi időközi önkormányzati képviselő-választást Dunaújvárosban. A dunaújvárosi önkormányzat szóvivője, Németh Tünde közölte, hogy a 7-es számú egyéni választókerületben a 4028 választásra jogosult szavazó a hét jelöltre 835 érvényes szavazatot adott le, ez 20,73 százalékos részvételt jelentett. A legtöbb szavazatot, 295-öt a fideszes Nagy Zoltánné kapta.

Magyar András (MSZP) 283, Kozma Erzsébet (független) 110, Csóka Bernát (Jobbik) 56, Czuczor Zsolt (Demokratikus Koalíció) 41, Szilágyi Miklós (független) 36, míg Gergely Ákos (LMP) 14 szavazatot kapott. Dunaújvárosban azért kellett időközi választást tartani, mert a körzet önkormányzati képviselője, a fideszes Szilasi Sándor március 27-én elhunyt.

Elhúzódik a szavazatok összeszámlálása Tompán

Vasárnap késő este még nincs végeredménye a tompai időközi önkormányzati választásnak, mert elhúzódik a szavazatok összeszámlálása. A Bács-Kiskun megyei kisvárosban polgármestert és képviselő-testületet is választanak, ugyanis április 17-én feloszlatta magát a testület.

A polgármesteri posztért két független jelölt indult, a település jelenlegi vezetője, Homoki-Szabó Róbert és Véh László. A hat képviselői mandátumra 26 jelölt pályázott, közülük 23-an függetlenként, ketten a Fidesz színeiben indultak, egy pedig a Jobbik jelöltjeként.