Nem indult nyomozás az Arany Alkony idősotthont ért vádak miatt

Az Arany Alkony Idősotthon két volt dolgozója vádolta meg azzal, hogy szándékosan küldtek a halálba lakókat. A hír közlő tévécsatorna feljelentést tett az ügyben, de a BRFK nem találta megalapozottnak az információkat, ezért nem indítottak nyomozást.

Nem indult nyomozás az Arany Alkony idősotthont ért vádak miatt. Az intézményt két volt dolgozója vádolta meg azzal, hogy szándékosan küldtek a halálba lakókat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) június közepén azt közölte: az ügyben korábban feljelentéskiegészítést rendeltek el. "Az ennek során beszerzett adatok és információk nem alapozták meg büntetőeljárás elrendelését, ezért a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya a feljelentés elutasításáról rendelkezett" - tette hozzá a BRFK.

Május közepén a Hír TV Célpont című műsorában nyilatkozott az idősotthon két volt dolgozója, ezt követően a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy az ügyben a csatorna feljelentést tett szándékos emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

Az otthonokat működtető cég az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: mindez óriási riadalmat keltett az otthonokban lakó idősek és azok családtagjai körében; a felmérhetetlen anyagi és erkölcsi károk miatt jogászokkal vizsgáltatják az ügyben megjelent sajtóhíreket.