A tartalékhajót is be kellett vetni a BKK dunai járatán

Vágólapra másolva!
Akkora volt az érdeklődés a BKK új menetrendszerinti hajójáratán, hogy hétfő délután be kellett állítani egy tartalékhajót is. A közlekedési központ szerint az első időszak tapasztalatai után az igényekhez igaztják a menetrendet.
Vágólapra másolva!

Egy tartalékhajó beállításával sűrítette hétfőn délután a hajójáratokat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Római-part és a Kopaszi-gát között közlekedő D12 jelzésű vonalon. A központ hétfő esti közleménye szerint a döntés a nagy érdeklődés miatt született: a hajójáraton az első hétvégi napon mintegy 2000 utas utazott, hétfőn pedig még ennél is többen választották az új közlekedési módot, ami délutánra zsúfoltsághoz vezetett.

A BKK elismeri, hogy a nagy érdeklődés az első napokban az újdonságnak is szólhat, de úgy vélik, mindent meg kell tenniük, hogy felkészüljenek arra is, ha az tartós marad. A kezdeti időszakot követően a BKK az igényekhez fogja igazítani a menetrendet, illetve átfogó szakmai javaslatot is kidolgoz a hajózás továbbfejlesztésének lehetőségéről, a járműpark korszerűsítéséről.

Az új menetrend szerinti hajójáratok vasárnap óta közlekednek - hétvégén egy, hétfő reggel óta két hajójárat biztosít lehetőséget a közlekedésre a Dunán. Az egyik első járatról szóló videóriportunkat itt nézheti meg.