Ausztriai munkát ígért a csaló férfi

2012.07.04. 9:05

Fejenként közel 12 ezer forinttal vert át külföldi munkában reménykedőket egy budapesti férfi. A férfi még állásinterjúkat is tartott, majd miután megkapta a közvetítői díjat, többet nem jelentkezett.

Ausztriai munkára jelentkezőket vert át egy magyar férfi - közölte a Komárom-Esztergom megye híreivel foglalkozó Kemma.hu hírportál szerdán. A lap a rendőrségi nyomozás eddigi adataira hivatkozva azt írja, hogy a budapesti férfi 200 munkavállalót vert át, mindegyiktől közel 12 ezer forintot szedett be.

A férfi egy hirdetési újságban hirdette meg a munkalehetőséget, a jelentkezőknek az egyik szintén átvert alkalmazottjával kellett időpontot egyeztetniük, majd Budapestre utazniuk állásinterjúra. Az interjú után a kiválasztottakat e-mailben értesítették, hogy a jelentkezésüket sikeresen elfogadták, majd megkérték a munkavállalókat, hogy  postázzák el személyi okmányaik fénymásolatát, erkölcsi bizonyítványukat, valamint elkért tőlük 11 600 forintot az erkölcsi bizonyítvány fordítási díjaként. A sértettek a pénzt átutalták, de a munkaközvetítő többet nem jelentkezett.

A nyomozás során kiderült, hogy a csaló férfi, miután asszisztense gyanakodni kezdett, egy új cég nevében, új asszisztenssel újabb interjúkat tartott. A második esetben a munkavállalóktól postai költségre 45 eurót kértek volna, majd további 45 eurót kellett volna fizetni az erkölcsi bizonyítvány fordíttatási díjára, valamint egy egyszeri, 1 évig érvényes regisztrációs díjra. A férfit saját otthonában fogták el június végén.

KAPCSOLÓDÓ CIKK