Egy tucat pályázatot érvénytelenített a Klubrádió miatt a Médiatanács

Vágólapra másolva!
Egyetlen döntéssel három folyamatban lévő kiírás összes pályázatát érvénytelenítette a Médiatanács. A testület arra hivatkozott, hogy a Klubrádió által perelt 95,5 MHz-es frekvencia ügyében született bírósági döntést hajtják végre, vagyis lényegében a Klubrádió önmagát zárta ki a pályázatból.
Vágólapra másolva!

Három budapesti rádiós frekvenciapályázat valamennyi pályázatát érvénytelenítette alaki okokból a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a csütörtöki ülésén. Ezek közt van a Klubrádió pályázata is, amelyet a jelenleg is általuk használt, 95,3 MHz-es frekvenciára adtak be. A Médiatanács szóvivői irodája szerint egy olyan bírósági ítélet alapján döntött a testület, amely a Klubrádió keresete nyomán született, így a Klubrádió önmagát zárta ki a pályázatból.

A médiatanács szóvivői irodája azt közölte: a bíróság 95,3 MHz-es frekvenciapályázattal kapcsolatos döntését alapul véve, amely szerint alakilag érvénytelen az Autórádió Kft. nyertessé nyilvánított pályázata, csütörtöki ülésén a médiatanács alaki szempontból átvizsgálta három frekvenciapályázat összes pályázatát. Ennek eredményeként érvénytelennek nyilvánította mind a tizenegy pályázatot, amelyeket a Budapest 92,9 MHz-re, a Budapest 95,3 MHz-re és a Budapest 96,4 MHz-re nyújtottak be.

A Klubrádió frekvenciajogosultsága tavaly februárban járt le, a médiatanács júliusban pályáztatta meg a 95,3 MHz-es frekvenciát, és arról decemberben hozott döntést az Autórádió Kft. javára. A Klubrádió a döntést megtámadta, a Fővárosi Ítélőtábla pedig márciusban hatályon kívül helyezte a hatóság nyertességet megállapító határozatát a nyertes tekintetében, mivel megállapította: az Autórádió Kft. alakilag érvénytelen pályázatot nyújtott be, mivel az nem volt a formai követelményeknek megfelelően aláírva.

A Médiatanács szóvivői irodája szerint a testület csütörtökön a bírósági döntés szempontjait vette figyelembe, ami "rögzítette, hogy a pályázatoknak mely alaki kritériumoknak kell kötelező érvénnyel megfelelniük". A Médiatanács szerint "a pályázati ajánlatok alaki érvénytelensége azt jelenti, hogy a pályázók az eljárásokból kizárásra kerültek".

A Klubrádió egy másik budapesti frekvenciáért, a 92,9 MHz-ért is perben áll. Ezt a rádió még korábban, 2010 tavaszán nyerte el, de a választások után az újonnan felálló Médiatanács utólag eredménytelennek nyilvánította a pályázatot. A bíróságon első fokon a Klubrádió nyert, jogerős ítélet a jövő héten várható.