Még három hónapig börtönben marad V. László

Vágólapra másolva!
Meghosszabbította a Pesti Központi Kerületi Bíróság V. László és két társa előzetes letartóztatását. A döntést a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolták.
Vágólapra másolva!

Három hónappal meghosszabbították K. Tamás, H. Lajos és V. László előzetes letartóztatását abban a büntetőügyben, amelyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el, folytatólagosan és üzletszerűen, hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A bíróság mindhárom gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolta döntését, amely az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2012. október 3-ig tart. A végzés nem jogerős.

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyre június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg, négy vezető beosztású rendőrtisztet és két civilt. Hétfőn jogerősen előzetes letartóztatásból házi őrizetbe helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság V. Istvánt, V. László alkalmazottját.

Cikkeinket az ügyről itt olvashatja.