Néhány hét alatt 1,3 milliárdot kapott Hódmezővásárhely

Vágólapra másolva!
A város alpolgármestere szerint Hódmezővásárhely az utóbbi húsz év legnagyobb lehetősége előtt áll, miután Lázár János volt polgármester államtitkárként tagja annak a kormánybizottságnak, amely az uniós fejlesztési forrásokat ellenőrzi, és véleményezi a kiemelt projekteket - írja a Délmagyar című lap.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben összesen 1,3 milliárd forint támogatást kapott a kormánytól Hódmezővásárhely - írja a Délmagyar. A város legutóbb 222 millió forintot kapott, amiből a belterületi gyűjtőutakat újítják fel - mondta Almási István alpolgármester.

A Hódtó-Kistiszai-csatorna fejlesztésére mintegy 671 millió forintos támogatást, a Hódmezővásárhelyt Tótkomlóssal összekötő, mintegy 5 kilométeres útszakasz rekonstrukciójára 444 millió forintot kaptak. Az önkormányzatnak csak a gyűjtőutakra kell önrészt biztosítania, 25 millió forintot - írja a lap.

Hódmezővásárhely az utóbbi húsz év legnagyobb lehetősége előtt áll - utalt Almási arra, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár tagja annak a kormánybizottságnak, amely az uniós fejlesztési forrásokat ellenőrzi, és véleményezi a kiemelt projekteket.

Lázár János májusban nyilvános ülésen búcsúzott el a várostól. A rendkívüli ülésen felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is, és azt mondta, a polgármester elviteléért cserébe beruházásokat kap Hódmezővásárhely.