Nem lesz kamionstop a hétvégén

A hőség miatt nem kell leállniuk a kamionoknak a hétvégére.

A hőségriadó miatt a szakminiszter felfüggesztette a hétvégi kamionstopot - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint az előírások értelmében július első szombatján lép életbe és augusztus végéig tart a nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozása. A tehergépkocsik júliusban és augusztusban a főszabály szerint szombaton 15 óra és vasárnap 22 óra között nem közlekedhetnek a magyarországi utakon - tették hozzá.

A tartós kánikula miatt azonban, egészségvédelmi okokból, a nehéz tehergépkocsik korlátozás nélkül közlekedhetnek a következő hétvége mindkét napján. A járművezetők a szállítási feladatukat a vezetési és a pihenőidő betartása mellett megszakítás nélkül teljesíthetik, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban várakozniuk - áll a közleményben.

A kamionstop nyári rendje így a legkorábban július második szombatján léphet életbe. A korlátozás időszakos meghosszabbítása augusztus 31-ig tart. A tehergépjárműveknek ősztől - jövő júliusig - újra szombat estétől vasárnap estig kell majd a parkolókban időzniük - közölték.