A Klubrádió döbbenetesnek tartja a Médiatanács határozatát

Vágólapra másolva!
Nem a bíróság által előírtakat tartalmazzák a Médiatanács határozatai a Klubrádió szerint. A Médiatanács egyetlen döntéssel három folyamatban lévő kiírás összes pályázatát érvénytelenítette a héten. A Klubrádió szerint viszont a bírósági ítélet alapján a hatóság nem zárhatja ki az összes pályázót.
Vágólapra másolva!

A Klubrádió szerint nem állja meg a helyét a Médiatanács indoklása, amellyel kizárta a rádiót a 95,3 MHz-es frekvencia pályázatából. A Médiatanács arra hivatkozott, hogy a pályázó Klubrádió nem írta alá a pályamű lapjait, illetve nem számozta be azokat. A Klubrádió közleményében viszont hangsúlyozza: az ismételt ellenőrzésük megerősítette, hogy az összes lap szabályos aláírást tartalmaz, és az anyag minden lapja folyamatosan számozva van egytől kettőszázharmincötig.

Közleményében a Klubrádió kiemeli azt is, hogy a Médiatanács határozatai nem a bíróság által előírtakat tartalmazzák, mivel nem zárta ki az Autórádió Kft.-t, és nem hirdetett ennek megfelelően új győztest. Mivel a bírósági ítélet a pályázat eredményességét is kimondta, a Klubrádió szerint ebből egyértelműen következik, hogy a hatóság nem zárhatja ki az összes pályázót.

A Médiatanács egyetlen döntéssel három folyamatban lévő kiírás összes pályázatát érvénytelenítette a héten. A testület arra hivatkozott, hogy a Klubrádió által perelt 95,5 MHz-es frekvencia ügyében született bírósági döntést hajtják végre, vagyis lényegében a Klubrádió önmagát zárta ki a pályázatból.

A Klubrádió szerint a hatóság mostani döntése "a hatalmi arrogancia egy újabb, minősíthetetlenül alacsony színvonalú próbálkozása a kritikus média felszámolására".

A Klubrádió frekvenciajogosultsága tavaly februárban járt le, a médiatanács júliusban pályáztatta meg a 95,3 MHz-es frekvenciát, és arról decemberben hozott döntést az Autórádió Kft. javára. A Klubrádió a döntést megtámadta, a Fővárosi Ítélőtábla pedig márciusban hatályon kívül helyezte a hatóság nyertességet megállapító határozatát a nyertes tekintetében, mivel megállapította: az Autórádió Kft. alakilag érvénytelen pályázatot nyújtott be, mivel az nem volt a formai követelményeknek megfelelően aláírva.