Parancsra őrizték a diszkókat a rendőrök

Vágólapra másolva!
Nemcsak a szabadnapjukon őrizték V. László szórakozóhelyeit rendőrök, a Blikk szerint többen parancsra voltak a Hajógyári-szigeten. Az egyik meggyanúsított főrendőr tudott a rendőrök illegális foglalkoztatásáról, V. László testőrével pedig együtt járt gyúrni.
Vágólapra másolva!

Nemcsak önként vállaltak portaszolgálatot szabadnapos rendőrök a V. László érdekeltségeihez tartozó szórakozóhelyeken, hanem előfordult, hogy feletteseik oda vezényelték a járőröket - írja a Blikk. A lap szerint több olyan rendőrt is kihallgattak a nyomozás során, akik feltehetően parancsra látták el a Hajógyári-szigeten lévő diszkók védelmét.

A V. László vállalkozóval kapcsolatos korrupciós ügyre június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg, négy vezető beosztású rendőrtisztet és két civilt, valamennyiüket előzetes letartóztatásba helyezték. Cikkeinket az ügyről itt olvashatja.

Egyikük, a vesztegetéssel meggyanúsított Kalmár Tamás, a BRFK volt közrendvédelmi főosztályvezetője a Népszabadságnak védőügyvédjén keresztül azt üzente a gyanúsítással kapcsolatban, nevetséges, hogy megakadályozta volna V. László szórakozóhelyeinek ellenőrzését, miközben konkurenseit folyamatos ellenőrzésekkel zaklatta. Az ügyvéd, Arató György azt mondta, hogy Kalmár nem volt jogosult önállóan razziákat elrendelni.

Együtt gyúrt V. László emberével

Kalmár azt állította, hogy V. Lászlóval mindössze két vagy három alkalommal találkozott a Sziget Fesztivállal összefüggésben. A V. László emberének számító, szintén gyanúsított V. Istvánnal azonban sokkal többször találkozott, ugyanis rendszeresen edzettek együtt.

Arató szerint V. István néha beszélt Kalmárral a szórakozóhelyekről, és egy alkalommal azt is megkérdezte, hogy a szigeten járőröző rendőrök hivatalosan vannak-e ott, vagy zsebre dolgoznak. Arató szerint ennek Kalmár utánanézett, de nem közölte az információt V. Istvánnal.

Az ügyvéd szerint védence tudott arról, hogy egyes szórakozóhelyeken rendőrök dolgoznak biztonsági emberként. "Saját beosztottjainak ezt biztos nem nézte volna el, mások beosztottjaival kapcsolatban azonban az volt az álláspontja, hogy mindenki tartson rendet a maga háza táján" - mondta Arató a Népszabadságnak.